Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

9 Mart 2015 Pazartesi


Malzemeler :

4 Kişilik

250 gr çiğ köftelik et
2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası (mümkünse Adıyaman salçası)
2 yemek kaşığı domates salçası
4-5 adet rendelenmiş domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
1 yemek kaşığı isot biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1-2 diş sarımsak
1 orta boy rendelenmiş soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz



Salata malzemesi:
Marul,roka, limon,nar ekşisi,havuç salatası, acı soslar...


Yapılışı :

Vereceğim tarif çok özel bir tariftir. Bugüne kadar kim tattıysa tarif istemiştir. İddia ediyorum tarifi bir kez denerseniz dışarıda satılan o sahte çiğ köfteleri bir daha yiyemeyeceksiniz. Ama kullandığınız salça, bulgur ve isotun nereden geldiği de önemli.


Bulguru, salçayı, isot biberi, soğanı, sarımsağı,maydanoz ve karabiberi geniş bir kaba koyun. Limonu dörde bölün. Bulguru kabuklu limonla birlikte yoğuracağız. Rendelenmiş domatesi azar azar ilave ederek köfteyi yoğurun. Bulgur yumuşayınca eti ilave edin. Etsiz yapmak isterseniz( ki çiğ köfte etsiz olmaz) yumuşayan bulgura köfte şekli vererek tabaklara yerleştirin. 15- 20 dakika etle beraber yoğurmaya devam edin. Bu arada gerektikçe domates ilave edin. Köftemizin özelliği su ile şişirilmeden yapılmasıdır. Biraz uğraştırır ama sonuç mükemmeldir. Tuzunu isteğe göre ilave edin. Bazen salça tuzlu olabiliyor. O yüzden tuz için ölçü vermiyorum. Yanında marul ve limon olmazsa olmazımız. Diğer garnitür çeşitlerini zevkinize göre zenginleştirebilirsiniz. Afiyetle...

Dipnot: Çiğ köfte lavaşa sarılmaz. Marula sarılır. Ekmekle bulgur mu yenirmiş :)

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.