Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

30 Mart 2015 Pazartesi


Malzemeler:

250 gr nohut
200 gr kuşbaşı et
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ



Yapılışı:

Nohut yemeğini genelde ayrı ayrı haşlayarak yaparlar. Ama ben düdüklü tencerede hepsini birlikte pişiriyorum. Oldukça pratik ve lezzetli oluyor.

Nohutu akşamdan ıslatın. Düdüklü tencereye yağı koyun.Eti kızgın yağda soteleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Etle birlikte pembeleşinceye kadar karist. Salçayı ekleyin. Biraz da salçayla birlikte karıştırın. Nohutu da koyduktan sonra üzerini biraz geçecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını örtün. Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirin. Eğer çok sulu ise kapağını açtıktan sonra biraz daha kaynatın. Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.