Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

19 Mart 2015 Perşembe

Malzemeler :

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı pirinç
1 portakal kabuğu( rendelenmiş)
İsteğe bağlı 1 paket vanilya

Yapılışı:
Hazır sütle sütlaç yapmayı sevmediğimden uzun zamandır sütlacı dışarıda yiyordum. Nihayet mahallede süt satan birini buldum. Hemen yoğurt mayaladım. Kalan sütle de sütlaç yapmaya karar verdim. Bakalım tutturabilecek miyim. Ben her türlü tatlıda bir tutam tuz atıyorum. Siz de deneyebilirsiniz. Şekerin ölçüsü isteğe bağlı azaltılıp çoğaltılabilir. Biz az şekerli seviyoruz. Ben vanilya yerine portakal aromasını tercih ettim. Kokusu enfes oluyor. Tavsiye edilir.

Pirinci yıkayıp az suyla 10 dakika kadar haşlayın. Sütü ekleyin. Kaynayıncaya kadar ara sıra karıştırın. Pirinç piştikten sonra şekeri ilave edin. Nişastayı yarım bardak suda ezin. Kaynayan sütlaca ekleyin.10 dakika kadar kaynasın. En son portakal rendesini de ekleyip sütlacı ocaktan alın. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Fırının ızgara kısmını yakın. Sütlacın üzeri kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.