Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

5 Eylül 2014 Cuma



Malzemeler :

4 yumurta akı
4 fincan şeker
2 damla limon
1 fiske tuz

Yapılışı :

Malzemesi ve yapımı oldukça kolay bir tatlı türü beze. Eklerden kalan yumurta aklarını nerede kullanacağım diye düşünürken aklıma geliverdi. İyi ki de geldi. Bu kadar güzel olacağını doğrusu tahmin etmemiştim.


Gelelim yapılışına. Tencereyi ocağın en küçük gözüne koyun. En kısık hale getirin. Bütün malzemeyi tencereye koyun. Mikserle yaklaşık 5-6 dakika çırpın. Ocağı söndürün. Çırpmaya devam edin. Bu şekilde 15 dakika kadar çırpın. Karışım mikserin ucundan düşmüyorsa olmuş demektir. Sıkma torbasına karışımdan doldurun. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye şekil vererek sıkın. Fırını ısıtmayın. 110 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin. Mümkünse fırının fanlı (turbo) programını kullanın. İçinde nem kalmaması gerekiyor. Piştikten sonra soğuyuncaya kadar çıkarmayın. Tabii sabredebilirseniz. Ben edemedim. Bir şey de olmadı. Soğuduktan sonra ağzı kapaklı bir kaba koymayın. Açıkta dursun. Afiyetle...



0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.