Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
-
2015
(
44
)
- Aralık ( 1 )
- Kasım ( 1 )
- Ekim ( 1 )
- Ağustos ( 2 )
- Temmuz ( 4 )
- Haziran ( 1 )
- Mayıs ( 2 )
- Nisan ( 7 )
- Mart ( 18 )
- Şubat ( 3 )
- Ocak ( 4 )
-
2014
(
92
)
- Aralık ( 5 )
- Kasım ( 9 )
- Ekim ( 24 )
-
Eylül
(
21
)
- Sirke ve Turşu Yapımı
- Safranlı Pilav
- Tantuni
- Gerçek Tiramisu
- Domatesli Bulgur Pilavı
- Domatesli Köfte
- Peynirli Poğaça
- Cevizli Tarator
- Susamlı Simit
- Limonata
- Şeftalili Tart
- Ev Yapımı Tarhana
- Peynirli Közlenmiş Biber
- Közlenmiş Biber Turşusu
- Kara Mercimek Köftesi
- Beze (Köpük)
- Karamelli Ekler
- Güveçte Mantar
- Buzlu Börek
- Acılı Ezme
- Etli Karışık Dolma
- Ağustos ( 33 )
İzleyİcİler
6 Eylül 2014 Cumartesi
Cumartesi, Eylül 06, 2014
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler :
(4 Kişilik)
1 kase siyah mercimek
4 çay bardağı esmer köftelik bulgur
1 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytin yağı
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
3-4 dal yeşil soğan
2 diş sarımsak
1 limon
Yarım demet maydanoz
Karabiber, kimyon, reyhan (varsa tazesi), nane
Yapılışı :
Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra üstünü geçecek kadar suyla tencerede haşlayın. Çok erimesin. Yaklaşık 20 dakikada pişer. 4 çay bardağı köftelik bulguru haşlanmış mercimekle ıslatın. Çok sıcakken dökmeyin hamurlaşmasın.
Bulgurumuz şişerken biz tavada sosunu hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayın.Yağda pembeleşince salçayı ekleyin. Bir iki dakika salçayla karıştırın. Ocağı kapatıp damak zevkinize göre(birer tatlı kaşığı ekleyip tadına bakın, eksik gelirse ilave edin) baharatları ekleyin. Ben kimyonu bol kullanıyorum. Maydanoz, yeşil soğan ve sarımsağı ince doğrayın. Limonu sıkın. Hepsini bulgurla yoğurun. Küçük parçalar halinde servis tabağına yerleştirin. Yanında turşular,yeşillikler, acılı soslarla servis yapın. Afiyetle ...
Etiketler:Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder