Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

6 Eylül 2014 Cumartesi


Malzemeler :

(4 Kişilik)
1 kase siyah mercimek
4 çay bardağı esmer köftelik bulgur
1 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytin yağı
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
3-4 dal yeşil soğan
2 diş sarımsak
1 limon
Yarım demet maydanoz
Karabiber, kimyon, reyhan (varsa tazesi), nane

Yapılışı :

Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra üstünü geçecek kadar suyla tencerede haşlayın. Çok erimesin. Yaklaşık 20 dakikada pişer. 4 çay bardağı köftelik bulguru haşlanmış mercimekle ıslatın. Çok sıcakken dökmeyin hamurlaşmasın.

 Bulgurumuz şişerken biz tavada sosunu hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayın.Yağda pembeleşince salçayı ekleyin. Bir iki dakika salçayla karıştırın. Ocağı kapatıp damak zevkinize göre(birer tatlı kaşığı ekleyip tadına bakın, eksik gelirse ilave edin) baharatları ekleyin. Ben kimyonu bol kullanıyorum. Maydanoz, yeşil soğan ve sarımsağı ince doğrayın. Limonu sıkın. Hepsini bulgurla yoğurun. Küçük parçalar halinde servis tabağına yerleştirin. Yanında turşular,yeşillikler, acılı soslarla servis yapın. Afiyetle ...


0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.