Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

14 Eylül 2014 Pazar



Malzemeler :

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ekşi maya ya da 1 adet yaş maya

Üstü için
1 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
Susam


Yapılışı :

Hamur için verilen malzemeyle kulak memesi yumuşaklığında (en sevdiğim benzetme :) ) bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp yarım saat bekletin. Yarım saat sonra tekrar yoğurun. Yarım saatte bir katlama işlemi yapın. Hamurun bir köşesinden alıp ortaya doğru getirip bırakma işlemine katlama deniyor. 3-4 kez yapmanız yeterli. Sonra en az 8 saat bekletelim. Mayalanınca hamurdan parçalar alıp simit şekli verelim. 1 çay bardağı suya pekmezi ekleyip simiti bu suya batıralım. Susama bulayıp tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.