Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

18 Eylül 2014 Perşembe


Malzemeler :

1 ölçü pirinç (2 kişiye 1 su bardağı pirinç yeterli)
1 ölçü su
1 çay kaşığı safran
1 çay bardağı mısır
1 paket tavuk bulyon (ya da tavuk suyu)
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı :

1 çay kaşığı safranı yarım çay bardağı sıcak suya ıslatın. Pirinci yıkayıp 10- 15 dakika suda bekletin. Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyun. Süzdüğünüz pirinci yağda  bir kaç dakika kavurun. Safranı süzgeçle süzün. Pirince ekleyin. Mısırı, bulyonu, 1 ölçü suyu da ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. 15 dakika dinlendirdikten sonra tavada susuz pişirdiğiniz tavuk butla servis yapın. Afiyetle ...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.