Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
-
2015
(
44
)
- Aralık ( 1 )
- Kasım ( 1 )
- Ekim ( 1 )
- Ağustos ( 2 )
- Temmuz ( 4 )
- Haziran ( 1 )
- Mayıs ( 2 )
- Nisan ( 7 )
- Mart ( 18 )
- Şubat ( 3 )
- Ocak ( 4 )
-
2014
(
92
)
- Aralık ( 5 )
- Kasım ( 9 )
- Ekim ( 24 )
-
Eylül
(
21
)
- Sirke ve Turşu Yapımı
- Safranlı Pilav
- Tantuni
- Gerçek Tiramisu
- Domatesli Bulgur Pilavı
- Domatesli Köfte
- Peynirli Poğaça
- Cevizli Tarator
- Susamlı Simit
- Limonata
- Şeftalili Tart
- Ev Yapımı Tarhana
- Peynirli Közlenmiş Biber
- Közlenmiş Biber Turşusu
- Kara Mercimek Köftesi
- Beze (Köpük)
- Karamelli Ekler
- Güveçte Mantar
- Buzlu Börek
- Acılı Ezme
- Etli Karışık Dolma
- Ağustos ( 33 )
İzleyİcİler
18 Eylül 2014 Perşembe
Perşembe, Eylül 18, 2014
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler :
1 ölçü pirinç (2 kişiye 1 su bardağı pirinç yeterli)
1 ölçü su
1 çay kaşığı safran
1 çay bardağı mısır
1 paket tavuk bulyon (ya da tavuk suyu)
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
1 çay kaşığı safranı yarım çay bardağı sıcak suya ıslatın. Pirinci yıkayıp 10- 15 dakika suda bekletin. Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyun. Süzdüğünüz pirinci yağda bir kaç dakika kavurun. Safranı süzgeçle süzün. Pirince ekleyin. Mısırı, bulyonu, 1 ölçü suyu da ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. 15 dakika dinlendirdikten sonra tavada susuz pişirdiğiniz tavuk butla servis yapın. Afiyetle ...
Etiketler:Pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder