Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

7 Eylül 2014 Pazar



Malzemeler : 

1kg yoğurt (süzme olursa iyi olur)
1 kg salçalık domates
3 kg salçalık kırmızı biber
5-6 adet acı yeşil biber(İsteğe bağlı tatlı sevenler tatlı biber kullansın)
Yarım kg haşlanmış nohut
2 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 demet taze reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım demet taze nane
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı ekşi maya (ya da fırından 1 ekmeklik hamur isteyin)

Yapılışı:



Domatesi, çekirdeklerini çıkardığınız biberi, haşlanmış nohutu, soğanı mutfak robotundan geçirin. Büyük bir tencerede yaklaşık 45 dakika pişirin ki suyunu çeksin. Böylece daha az un kullanacağınız için tarhananızın rengi daha güzel olacak. Soğuyunca unu, ekşi mayayı (ya da 1 ekmeklik fırından alınmış hamuru) , yoğurdu (süzme değilse, yoğurdun suyundan koymamaya çalışın) doğranmış yeşillikleri ve baharatları ekleyin. Ben çok baharat kullanmıyorum. Çorbayı pişirirken baharat ekliyorum. Sonra aldığı kadar unu ekleyerek çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.



  Hamurun üzerine bir tepsi örtün. Oda sıcaklığında 5 gün bekletin. Arada bir karıştırmayı ihmal etmeyin. Tahta kaşık kullanın. Tadına ve kokusuna bakarak ekşiliğini ayarlayabilirsiniz. Sıcaklık da mayalanmayı geciktirebiliyor. Bu sürenin sonunda temiz bir bezin üzerine kaşıkla parçalar  halinde hamuru dökün. Ben kağıt üzerine döktüm kurumasını geciktirdi. Kurudukça çevirin. Parçaları küçülterek kurutma işlemine devam edin. Elinizle ufalayın. En son  öğütücüde un haline getirin. Bez torbalara ya da kavanozlara doldurun. Kış boyu bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirecek ilaç gibi çorbalar yapın :) Tarifi çorbam hazır olduğunda vereceğim. Tarhanam henüz kuruma aşamasında. Sıcaklar geçmeden, malzemeler de bol ve ucuzken tarifi vermekte acele ettim. Son halinin fotoğrafını sonra ekleyeceğim. Afiyetle...

Not: Sonra eklerim dedim ama her zamanki sabırsızlıkla kurumadan çorbamı yaptım. Muhteşem bir lezzet. Fotoğraf aceleyle çekildi. İdare edin artık :)


0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.