Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
-
2015
(
44
)
- Aralık ( 1 )
- Kasım ( 1 )
- Ekim ( 1 )
- Ağustos ( 2 )
- Temmuz ( 4 )
- Haziran ( 1 )
- Mayıs ( 2 )
- Nisan ( 7 )
- Mart ( 18 )
- Şubat ( 3 )
- Ocak ( 4 )
-
2014
(
92
)
- Aralık ( 5 )
- Kasım ( 9 )
- Ekim ( 24 )
-
Eylül
(
21
)
- Sirke ve Turşu Yapımı
- Safranlı Pilav
- Tantuni
- Gerçek Tiramisu
- Domatesli Bulgur Pilavı
- Domatesli Köfte
- Peynirli Poğaça
- Cevizli Tarator
- Susamlı Simit
- Limonata
- Şeftalili Tart
- Ev Yapımı Tarhana
- Peynirli Közlenmiş Biber
- Közlenmiş Biber Turşusu
- Kara Mercimek Köftesi
- Beze (Köpük)
- Karamelli Ekler
- Güveçte Mantar
- Buzlu Börek
- Acılı Ezme
- Etli Karışık Dolma
- Ağustos ( 33 )
İzleyİcİler
7 Eylül 2014 Pazar
Pazar, Eylül 07, 2014
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler :
1kg yoğurt (süzme olursa iyi olur)
1 kg salçalık domates
3 kg salçalık kırmızı biber
5-6 adet acı yeşil biber(İsteğe bağlı tatlı sevenler tatlı biber kullansın)
Yarım kg haşlanmış nohut
2 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 demet taze reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım demet taze nane
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı ekşi maya (ya da fırından 1 ekmeklik hamur isteyin)
Yapılışı:
Domatesi, çekirdeklerini çıkardığınız biberi, haşlanmış nohutu, soğanı mutfak robotundan geçirin. Büyük bir tencerede yaklaşık 45 dakika pişirin ki suyunu çeksin. Böylece daha az un kullanacağınız için tarhananızın rengi daha güzel olacak. Soğuyunca unu, ekşi mayayı (ya da 1 ekmeklik fırından alınmış hamuru) , yoğurdu (süzme değilse, yoğurdun suyundan koymamaya çalışın) doğranmış yeşillikleri ve baharatları ekleyin. Ben çok baharat kullanmıyorum. Çorbayı pişirirken baharat ekliyorum. Sonra aldığı kadar unu ekleyerek çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerine bir tepsi örtün. Oda sıcaklığında 5 gün bekletin. Arada bir karıştırmayı ihmal etmeyin. Tahta kaşık kullanın. Tadına ve kokusuna bakarak ekşiliğini ayarlayabilirsiniz. Sıcaklık da mayalanmayı geciktirebiliyor. Bu sürenin sonunda temiz bir bezin üzerine kaşıkla parçalar halinde hamuru dökün. Ben kağıt üzerine döktüm kurumasını geciktirdi. Kurudukça çevirin. Parçaları küçülterek kurutma işlemine devam edin. Elinizle ufalayın. En son öğütücüde un haline getirin. Bez torbalara ya da kavanozlara doldurun. Kış boyu bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirecek ilaç gibi çorbalar yapın :) Tarifi çorbam hazır olduğunda vereceğim. Tarhanam henüz kuruma aşamasında. Sıcaklar geçmeden, malzemeler de bol ve ucuzken tarifi vermekte acele ettim. Son halinin fotoğrafını sonra ekleyeceğim. Afiyetle...
Not: Sonra eklerim dedim ama her zamanki sabırsızlıkla kurumadan çorbamı yaptım. Muhteşem bir lezzet. Fotoğraf aceleyle çekildi. İdare edin artık :)
Etiketler:Çorbalar,Kış Hazırlıkları
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder