Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

5 Eylül 2014 Cuma


Malzemeler :

Hamuru için :

150 ml su (1 su bardağından 2 parmak eksik )
150 ml süt
2 çorba kaşığı krema
3 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 fiske tuz

Kreması için :

350 ml süt
150 ml krema
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
5 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta

Karamel için :

1 su bardağı şeker
1 su bardağı su

Yapılışı :

Su , süt, tereyağı ve kremayı tencereye koyup kaynatın. Şeker, un ve tuz karışımını hızlıca karıştırarak tencereye ekleyin.Karışımı ocaktan alın. Ilıyıncaya kadar arada bir karıştırın. Elinizi yakmayacak dereceye gelince yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle çırpın. Fırın tepsisine yanmaz kağıdı serin. Krema torbasıyla (ya da buzdolabı poşetinin bir kenarını keserek de yapabilirsiniz) ince uzun ya da top şeklinde sıkın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 20 dakika) Kapağını açmamaya özen gösterin hamur sönebilir. Soğuduktan sonra fırından çıkarın. Profiterol hamuru ile ekler hamurunun yapımı aynıdır. Sadece şekli farklı.




Kremayı yapmak için süt, krema, vanilya ve 1 kaşık toz şekeri(1 çay bardağı toz şekerin içinden alınacak) kaynatın. Başka bir kapta 1 yumurta ve 4 yumurta sarısını kalan şekerle çırpın.(Ben bu yumurta aklarını ne yapacağım, diyorsanız beze tarifime bakın ) 2 yemek kaşığı nişasta (ben mısır nişastası kullandım) ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışımı kaynayan süte hızlıca karıştırarak yedirin. Krema kıvamını alınca tencereyi ocaktan alın. Buzlu su doldurduğunuz daha büyük bir kabın içine tencereyi oturtun. Karıştıra karıştıra soğutun.






Karameli yapmak için 1 su bardağı toz şekeri derin bir tencereye koyun. Kısık ateşte eriyip rengi değişene kadar karıştırmayın. Rengi değişince tahta kaşıkla karıştırıp şekerin tamamen erimesini sağlayın. 1 bardak soğuk suyu ekleyin. Bu kısımda çok dikkatli olun. Sıçrayacağı için eldiven kullanın. Suyu ekledikten hemen sonra ocağı kapatın. Karıştıra karıştıra soğutun.

 Fırından çıkan eklerin içine krema doldurun. Üzerine karameli yayın. Buzdolabında soğutun. Karamel yerine çikolata sosu, çilek sosu... gibi soslar kullanılabilir. Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.