Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
-
2015
(
44
)
- Aralık ( 1 )
- Kasım ( 1 )
- Ekim ( 1 )
- Ağustos ( 2 )
- Temmuz ( 4 )
- Haziran ( 1 )
- Mayıs ( 2 )
- Nisan ( 7 )
- Mart ( 18 )
- Şubat ( 3 )
- Ocak ( 4 )
-
2014
(
92
)
- Aralık ( 5 )
- Kasım ( 9 )
- Ekim ( 24 )
-
Eylül
(
21
)
- Sirke ve Turşu Yapımı
- Safranlı Pilav
- Tantuni
- Gerçek Tiramisu
- Domatesli Bulgur Pilavı
- Domatesli Köfte
- Peynirli Poğaça
- Cevizli Tarator
- Susamlı Simit
- Limonata
- Şeftalili Tart
- Ev Yapımı Tarhana
- Peynirli Közlenmiş Biber
- Közlenmiş Biber Turşusu
- Kara Mercimek Köftesi
- Beze (Köpük)
- Karamelli Ekler
- Güveçte Mantar
- Buzlu Börek
- Acılı Ezme
- Etli Karışık Dolma
- Ağustos ( 33 )
İzleyİcİler
5 Eylül 2014 Cuma
Cuma, Eylül 05, 2014
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler :
Hamuru için :
150 ml su (1 su bardağından 2 parmak eksik )
150 ml süt
2 çorba kaşığı krema
3 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 fiske tuz
Kreması için :
350 ml süt
150 ml krema
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
5 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
Karamel için :
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yapılışı :
Su , süt, tereyağı ve kremayı tencereye koyup kaynatın. Şeker, un ve tuz karışımını hızlıca karıştırarak tencereye ekleyin.Karışımı ocaktan alın. Ilıyıncaya kadar arada bir karıştırın. Elinizi yakmayacak dereceye gelince yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle çırpın. Fırın tepsisine yanmaz kağıdı serin. Krema torbasıyla (ya da buzdolabı poşetinin bir kenarını keserek de yapabilirsiniz) ince uzun ya da top şeklinde sıkın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 20 dakika) Kapağını açmamaya özen gösterin hamur sönebilir. Soğuduktan sonra fırından çıkarın. Profiterol hamuru ile ekler hamurunun yapımı aynıdır. Sadece şekli farklı.
Kremayı yapmak için süt, krema, vanilya ve 1 kaşık toz şekeri(1 çay bardağı toz şekerin içinden alınacak) kaynatın. Başka bir kapta 1 yumurta ve 4 yumurta sarısını kalan şekerle çırpın.(Ben bu yumurta aklarını ne yapacağım, diyorsanız beze tarifime bakın ) 2 yemek kaşığı nişasta (ben mısır nişastası kullandım) ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışımı kaynayan süte hızlıca karıştırarak yedirin. Krema kıvamını alınca tencereyi ocaktan alın. Buzlu su doldurduğunuz daha büyük bir kabın içine tencereyi oturtun. Karıştıra karıştıra soğutun.
Karameli yapmak için 1 su bardağı toz şekeri derin bir tencereye koyun. Kısık ateşte eriyip rengi değişene kadar karıştırmayın. Rengi değişince tahta kaşıkla karıştırıp şekerin tamamen erimesini sağlayın. 1 bardak soğuk suyu ekleyin. Bu kısımda çok dikkatli olun. Sıçrayacağı için eldiven kullanın. Suyu ekledikten hemen sonra ocağı kapatın. Karıştıra karıştıra soğutun.
Fırından çıkan eklerin içine krema doldurun. Üzerine karameli yayın. Buzdolabında soğutun. Karamel yerine çikolata sosu, çilek sosu... gibi soslar kullanılabilir. Afiyetle...
Etiketler:Hamur İşleri,Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder