Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

17 Eylül 2014 Çarşamba

Malzemeler :

400 gr küçük doğranmış dana kuşbaşı et
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı dövme biber (arzuya göre baharatı artırabilirsiniz.)
Yeteri kadar tuz

Ekmeğin içine (ya da lavaşın) koymak için domates, yeşil biber, soğan, maydanoz


Yapılışı :

Yorgun argın işten gelince yapılabilecek en kolay ve lezzetli yemek tantuni bence. 10 dakikada hazır oluyor. Tavaya yağı koyun. Tava iyice ısınınca eti ilave edip soteleyin. Sulandırmadan kızgın tavada pişirirseniz hem yumuşak olacak hem de lezzetinden bir şey kaybetmeyecek. Sotelendikten sonra çok az sıcak su ilave edin. Bir kaç dakika karıştırıp ocaktan alın.Diğer yandan domatesi, biberi, maydanozu doğrayın. Soğanı ince dilimleyip tuzlu suda yıkadıktan sonra sumakla tatlandırın. Ekmeğin içine koyun.Biz bugün somun ekmeği tercih ettik. Lavaş ekmekle de olur. Etleri de paylaştırınca yemeğimiz hazır. İsteğe göre limon sıkın.Ben limonlu ve turşulu seviyorum. Afiyetle...


0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.