Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

12 Eylül 2014 Cuma



Malzemeler :

Hamuru için:
1 çay bardağı pudra şekeri
100 gr tereyağı
1 yumurta
1 fiske tuz
Yarım çay bardağı soğuk su
2,5 su bardağı un

Kreması için :

350 ml süt
150 ml krema
1 çay bardağı toz şeker
5 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için :

1 şeftali
1 ananasın yarısı
2 adet kivi
1 paket tart jölesi

Kışın şeftaliyi nerden bulacağım diyorsanız şeftali konservesi tarifimize bakın.

Yapılışı :


Hamur malzemesiyle elinize yapışmayacak bir hamur elde edin. Mümkün olduğunca hızlı yoğurun. Buzdolabında 1 saat bekletin. Dinlenen hamuru merdane ile (biraz unlayarak) tart kalıbınızın büyüklüğünde açın. Fazla unu fırça yardımıyla süpürün. Kalıbı margarinle yağlayın. Hamuru kalıba yerleştirin. Kenara doğru yapıştırın. Hamuru eşit kalınlıkta dağıtmaya çalışın. Çatalla hamurda delikler açın ki kabarmasın. Tekrar buzdolabında yarım saat bekletin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.


Kremayı istediğiniz tarifle yapabilirsiniz. Ben karamelli eklerde kullandığım krema tarifini uyguladım. Krema yerine krem şanti ile de doldurulabilir. Tercih sizin. Tart soğuduktan sonra ortasını soğumuş olan kremayla doldurun. Üzerini dilimlediğiniz meyvelerle süsleyin. En son tart jölesini meyve suyu ile pişirerek meyvelerin üzerine dökün. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servise hazır. Afiyetle...



0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.