Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
-
2015
(
44
)
- Aralık ( 1 )
- Kasım ( 1 )
- Ekim ( 1 )
- Ağustos ( 2 )
- Temmuz ( 4 )
- Haziran ( 1 )
- Mayıs ( 2 )
- Nisan ( 7 )
- Mart ( 18 )
- Şubat ( 3 )
- Ocak ( 4 )
-
2014
(
92
)
- Aralık ( 5 )
- Kasım ( 9 )
- Ekim ( 24 )
-
Eylül
(
21
)
- Sirke ve Turşu Yapımı
- Safranlı Pilav
- Tantuni
- Gerçek Tiramisu
- Domatesli Bulgur Pilavı
- Domatesli Köfte
- Peynirli Poğaça
- Cevizli Tarator
- Susamlı Simit
- Limonata
- Şeftalili Tart
- Ev Yapımı Tarhana
- Peynirli Közlenmiş Biber
- Közlenmiş Biber Turşusu
- Kara Mercimek Köftesi
- Beze (Köpük)
- Karamelli Ekler
- Güveçte Mantar
- Buzlu Börek
- Acılı Ezme
- Etli Karışık Dolma
- Ağustos ( 33 )
İzleyİcİler
12 Eylül 2014 Cuma
Cuma, Eylül 12, 2014
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler :
Hamuru için:
1 çay bardağı pudra şekeri
100 gr tereyağı
1 yumurta
1 fiske tuz
Yarım çay bardağı soğuk su
2,5 su bardağı un
Kreması için :
350 ml süt
150 ml krema
1 çay bardağı toz şeker
5 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için :
1 şeftali
1 ananasın yarısı
2 adet kivi
1 paket tart jölesi
Kışın şeftaliyi nerden bulacağım diyorsanız şeftali konservesi tarifimize bakın.
Yapılışı :
Hamur malzemesiyle elinize yapışmayacak bir hamur elde edin. Mümkün olduğunca hızlı yoğurun. Buzdolabında 1 saat bekletin. Dinlenen hamuru merdane ile (biraz unlayarak) tart kalıbınızın büyüklüğünde açın. Fazla unu fırça yardımıyla süpürün. Kalıbı margarinle yağlayın. Hamuru kalıba yerleştirin. Kenara doğru yapıştırın. Hamuru eşit kalınlıkta dağıtmaya çalışın. Çatalla hamurda delikler açın ki kabarmasın. Tekrar buzdolabında yarım saat bekletin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Kremayı istediğiniz tarifle yapabilirsiniz. Ben karamelli eklerde kullandığım krema tarifini uyguladım. Krema yerine krem şanti ile de doldurulabilir. Tercih sizin. Tart soğuduktan sonra ortasını soğumuş olan kremayla doldurun. Üzerini dilimlediğiniz meyvelerle süsleyin. En son tart jölesini meyve suyu ile pişirerek meyvelerin üzerine dökün. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servise hazır. Afiyetle...
Etiketler:Hamur İşleri,Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder