Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
-
2015
(
44
)
- Aralık ( 1 )
- Kasım ( 1 )
- Ekim ( 1 )
- Ağustos ( 2 )
- Temmuz ( 4 )
- Haziran ( 1 )
- Mayıs ( 2 )
- Nisan ( 7 )
- Mart ( 18 )
- Şubat ( 3 )
- Ocak ( 4 )
-
2014
(
92
)
- Aralık ( 5 )
- Kasım ( 9 )
- Ekim ( 24 )
-
Eylül
(
21
)
- Sirke ve Turşu Yapımı
- Safranlı Pilav
- Tantuni
- Gerçek Tiramisu
- Domatesli Bulgur Pilavı
- Domatesli Köfte
- Peynirli Poğaça
- Cevizli Tarator
- Susamlı Simit
- Limonata
- Şeftalili Tart
- Ev Yapımı Tarhana
- Peynirli Közlenmiş Biber
- Közlenmiş Biber Turşusu
- Kara Mercimek Köftesi
- Beze (Köpük)
- Karamelli Ekler
- Güveçte Mantar
- Buzlu Börek
- Acılı Ezme
- Etli Karışık Dolma
- Ağustos ( 33 )
İzleyİcİler
22 Eylül 2014 Pazartesi
Pazartesi, Eylül 22, 2014
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler :
Sirke için :
1 salkım üzüm
3 su bardağı su
Turşu için :
1 kg kornişon
1 kg acur
1 kg kelek (Küçük kavun, hırtlak da denir)
Yarım kg sivri biber
4-5 adet yeşil domates
4-5 adet havuç
4-5 adet kapya biber
1 avuç nohut
1 baş sarımsak
2 litre sirke
Yeteri kadar kaynatılıp soğutulmuş su
1 lt suya 1 çorba kaşığı kaya tuzu
Yarım demet reyhan
Yapılışı :
Kendi sirkenizi kurmak çok kolay. Üzümün bol olduğu mevsimdeyiz. Yemediğiniz üzümleri sirke yaparak değerlendirin. Bunun için 1 salkım üzüme 3 su bardağı su ekleyip üzümü elimizle sıkıştırıyoruz. Ne kadar üzüm eklerseniz o kadar da su ekleyin. Kavanozun ağzını tülbentle kapatın. Kısa sürede üzümün üzerinde üzümün rengine göre değişen bir tortu oluşacak. Kokusundan ve tadından sirkenizin olup olmadığını anlayabilirsiniz. Olmuşsa süzgeçten geçirip turşunuzu kurun. Ben sirkeyle uğraşamam diyorsanız hazır sirkelerden alın. Ancak turşukur adı altında satılan turşu sularını almanızı tavsiye etmem. Geçen gün markette baktım içindekiler kısmına. Katkı maddeleri kullanılmış. Mümkünse doğal üzüm sirkesi ya da elma sirkesi alın.
Turşu kurmak için malzemelerimizi yıkayıp doğrayalım. Ben lahana eklemedim. Çünkü bu mevsimde lahananın tadı olmadığını düşünüyorum. Onu kışın kurmayı düşünüyorum. Kavanozun altına nohutu yerleştirdikten sonra sırasıyla doğradığınız malzemeyi yerleştirin. Sirkeyi ekleyin. 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz hesabıyla yeteri kadar su ile kavanozun kalan kısmını doldurun. Kavanozu kapatın. 15-20 gün sonra turşu yenmeye hazır olacak. Afiyetle...
Etiketler:Kış Hazırlıkları
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder