Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

22 Eylül 2014 Pazartesi

Malzemeler :

Sirke için :

1 salkım üzüm
3 su bardağı su

Turşu için :

1 kg kornişon
1 kg acur
1 kg kelek (Küçük kavun, hırtlak da denir)
Yarım kg sivri biber
4-5 adet yeşil domates
4-5 adet havuç
4-5 adet kapya biber
1 avuç nohut
1 baş sarımsak
2 litre sirke
Yeteri kadar kaynatılıp soğutulmuş su
1 lt suya 1 çorba kaşığı kaya tuzu
Yarım demet reyhan

Yapılışı :






Kendi sirkenizi kurmak çok kolay. Üzümün bol olduğu mevsimdeyiz. Yemediğiniz üzümleri sirke yaparak değerlendirin. Bunun için 1 salkım üzüme 3 su bardağı su ekleyip üzümü elimizle sıkıştırıyoruz. Ne kadar üzüm eklerseniz o kadar da su ekleyin. Kavanozun ağzını tülbentle kapatın. Kısa sürede üzümün üzerinde üzümün rengine göre değişen bir tortu oluşacak. Kokusundan ve tadından sirkenizin olup olmadığını anlayabilirsiniz. Olmuşsa süzgeçten geçirip turşunuzu kurun. Ben sirkeyle uğraşamam diyorsanız hazır sirkelerden alın. Ancak turşukur adı altında satılan turşu sularını almanızı tavsiye etmem. Geçen gün markette baktım içindekiler kısmına. Katkı maddeleri kullanılmış. Mümkünse doğal üzüm sirkesi ya da elma sirkesi alın.



Turşu kurmak için malzemelerimizi yıkayıp doğrayalım. Ben lahana eklemedim. Çünkü bu mevsimde lahananın tadı olmadığını düşünüyorum. Onu kışın kurmayı düşünüyorum. Kavanozun altına nohutu yerleştirdikten sonra sırasıyla doğradığınız malzemeyi yerleştirin. Sirkeyi ekleyin. 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz hesabıyla yeteri kadar su ile kavanozun kalan kısmını doldurun. Kavanozu kapatın. 15-20 gün sonra turşu yenmeye hazır olacak. Afiyetle...



0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.