Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

29 Ekim 2014 Çarşamba

Malzemeler :

4 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 fiske tuz
1 su bardağı su

İç malzeme :

4 adet elma
1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket vanilya
İsteğe göre 1 su bardağı badem, fındık , ceviz...

Yufkayı açmak için nişasta
Yufkaları yağlamak için 2 çorba kaşığı tereyağı


Yapılışı :

Hamur için verilen malzemeyle suyu yavaş yavaş ilave ederek özlü bir hamur elde edin. Üzerini nemli bezle örtüp 1 saat kadar dinlendirin.

Diğer taraftan ic malzemeyi hazırlayın. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Tavaya şeker ve yağı koyun. Şeker karamelize olana kadar karıştırın. Diğer malzemeyi ekleyip pişirin. En son tarçın ve vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakın.




Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün. Nişasta ile baklava yufkası inceliğinde açın. Fırça yardımıyla fazla nişastayı süpürün. dan

Tezgah üzerinde yufkaların her katını erimiş tereyağı ile yağlayın. Üst üste dizilmiş olacak. İç malzemeyi yufkanın üzerine yayın. Kenarlarını içe doğru katlayarak rulo yapın. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Biraz dinlendirin. Dilimleyip üzerine pudra şekeri eleyin.


"Strudelsiz bir gün, yıldızsız gökyüzünden farksızdır." demiş, Avusturya kralı Franz Joseph. Biz çok beğendik. Deneyenlere afiyetle...


0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.