Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
-
2015
(
44
)
- Aralık ( 1 )
- Kasım ( 1 )
- Ekim ( 1 )
- Ağustos ( 2 )
- Temmuz ( 4 )
- Haziran ( 1 )
- Mayıs ( 2 )
- Nisan ( 7 )
- Mart ( 18 )
- Şubat ( 3 )
- Ocak ( 4 )
-
2014
(
92
)
- Aralık ( 5 )
- Kasım ( 9 )
-
Ekim
(
24
)
- Zeytinyağlı Bamya
- Elmalı Strudel
- Ekinezya Çayı
- Yaş Pasta
- Fasulye Piyazı
- Mini Pizza
- Kestane Şekeri
- Kestane
- Nar Çayı
- Muhallebili Nuriş Tatlısı
- Kurabiye
- Krokanlı Kabak Tatlısı
- Kabak Mücver
- Peynirli Erişte
- Sufle
- Ekşili Köfte
- Patlıcan Musakka
- Omlet
- Zeytinyağlı Kabak Yemeği
- Fırın Kebap
- Menengiç Kahvesi
- Kavurma
- Kış Çayı
- Tava Böreği
- Eylül ( 21 )
- Ağustos ( 33 )
İzleyİcİler
29 Ekim 2014 Çarşamba
Çarşamba, Ekim 29, 2014
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler :
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 fiske tuz
1 su bardağı su
İç malzeme :
4 adet elma
1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket vanilya
İsteğe göre 1 su bardağı badem, fındık , ceviz...
Yufkayı açmak için nişasta
Yufkaları yağlamak için 2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı :
Hamur için verilen malzemeyle suyu yavaş yavaş ilave ederek özlü bir hamur elde edin. Üzerini nemli bezle örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
Diğer taraftan ic malzemeyi hazırlayın. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Tavaya şeker ve yağı koyun. Şeker karamelize olana kadar karıştırın. Diğer malzemeyi ekleyip pişirin. En son tarçın ve vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakın.
Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün. Nişasta ile baklava yufkası inceliğinde açın. Fırça yardımıyla fazla nişastayı süpürün. dan
Tezgah üzerinde yufkaların her katını erimiş tereyağı ile yağlayın. Üst üste dizilmiş olacak. İç malzemeyi yufkanın üzerine yayın. Kenarlarını içe doğru katlayarak rulo yapın. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Biraz dinlendirin. Dilimleyip üzerine pudra şekeri eleyin.
"Strudelsiz bir gün, yıldızsız gökyüzünden farksızdır." demiş, Avusturya kralı Franz Joseph. Biz çok beğendik. Deneyenlere afiyetle...
Etiketler:Hamur İşleri,Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder