Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

20 Ekim 2014 Pazartesi

Malzemeler :

Pandispanya için :
100 gr tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 fincan sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu

Muhallebi için :

1 litre süt
2 fincan un
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker(Tadına bakarak ayarlayın)
2 parça damla sakızı

Ayrıca çesitli meyveler (ananas,muz,elma,nar vb)
Süslemek icin çikolata parçaları,ceviz,fındık ...

Yapılışı :

Ananaslı rulo pasta yapmak için yola çıktım; ama sonuçta bambaşka bir tatlıya dönüştü :) Siz belki başarılı olursunuz. Ben sonra bir daha deneyeceğim.
Yumurta ve şekeri iyice karıştırın. Sonra sırasıyla diğer malzemeyi ekleyin.Karıştırın. Fırın kağıdı serdiğiniz borcama dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Diğer tarafta margarini tencerede eritin. Unu ekleyin. Rengi hafif değişene kadar kavurun. Soğuk sütü ve şekeri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince damla sakızını ilave edin. Biraz karıştırın, ocağı söndürün. Mikserle 10 dakika kadar çırpın.

Servis yapacağınız kapların altına muhallebiden dökün. Pandispanyayı küçük dilimlere bölün. Muhallebinin üzerine koyun. Tekrar muhallebiden dökün. Dilimlediğiniz meyveleri ekleyin. Bu şekilde kat kat devam edin. Üstünü istediğiniz gibi süsleyin. Ben kalan pandispanyayı buzluğa attım. Lazım olunca kullanacağım. Tatlınızı buzdolabında beklettikten sonra tüketin. Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.