Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

23 Ekim 2014 Perşembe


Malzemeler :

1 kg kestane
3,5 bardak toz şeker
3,5 bardak su

Yapılışı:

Kestane şekeri yapmak oldukça zor bir iş. Bunu baştan belirteyim. Sonra bozuşmayalım :) Sabrınız varsa başlayın. Ama sonuçta ortaya çıkan o muhteşem lezzet her şeyi unutturuyor. Bir daha yapar mısın derseniz, hayır !

Kestaneleri yıkayıp soğuk suda 3 saat bekletin. Dış Kabuğunu soyun. Tencereye koyun. İnce kabuğu soyulur hale gelinceye kadar 5-10 dakika haşlayın.Bu kısımda az daha kestaneyi çöpe atacaktım. :) 1 kg değil 1 ton temizledim sanki.

Diğer taraftan şeker ve suyu tencereye koyun. Karıştırmadan ocakta erisin.  Soyduğunuz kestaneleri şekerli suya ekleyin. Ocağı en kısık ateşe getirin. Kaynatmamaya gayret ederek 3 saat pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Bir gün bekletin. Tekrar en kısık ateşte kaynatmadan suyunu çekinceye kadar pişirin. Yaklaşık 3 saat sürüyor. Ama bu kadar zahmete değdi.Şiddetle tavsiye edilir. Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.