Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
-
2015
(
44
)
- Aralık ( 1 )
- Kasım ( 1 )
- Ekim ( 1 )
- Ağustos ( 2 )
- Temmuz ( 4 )
- Haziran ( 1 )
- Mayıs ( 2 )
- Nisan ( 7 )
- Mart ( 18 )
- Şubat ( 3 )
- Ocak ( 4 )
-
2014
(
92
)
- Aralık ( 5 )
- Kasım ( 9 )
-
Ekim
(
24
)
- Zeytinyağlı Bamya
- Elmalı Strudel
- Ekinezya Çayı
- Yaş Pasta
- Fasulye Piyazı
- Mini Pizza
- Kestane Şekeri
- Kestane
- Nar Çayı
- Muhallebili Nuriş Tatlısı
- Kurabiye
- Krokanlı Kabak Tatlısı
- Kabak Mücver
- Peynirli Erişte
- Sufle
- Ekşili Köfte
- Patlıcan Musakka
- Omlet
- Zeytinyağlı Kabak Yemeği
- Fırın Kebap
- Menengiç Kahvesi
- Kavurma
- Kış Çayı
- Tava Böreği
- Eylül ( 21 )
- Ağustos ( 33 )
İzleyİcİler
28 Ekim 2014 Salı
Salı, Ekim 28, 2014
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler :
Pandispanya için :
4 yumurta
4 fincan un
3 fincan toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım limon suyu ya da 3 yemek kaşığı su
1 limon kabuğu rendesi
Muhallebi için :
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket sıvı krema
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Unu, yağı,limon suyunu ekleyip karıştırın. Ben silikon kalıba döktüğüm için kalıbı yağlamadım.Kalıbınız silikon değilse, kalıbı yağlayın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer taraftan muhallebiyi hazırlayalım. Sütü, şekeri, nişastayı tencereye koyup karıştırarak pişirin. Kremayı ekleyin. Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Vanilya ve margarini ekleyin. Mikserle 10 dakika karıştırın.
Soğuyan pasta kekimizi ortadan ikiye bölelim. Sütle ıslatalım. Muhallebiyi arasına ve üstüne yayalım. Çikolata parçalarıyla ya da uygun meyvelerle süsleyelim. Birkaç saat buzdolabında bekledikten sonra servise hazır. Afiyetle...
Etiketler:Hamur İşleri,Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder