Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

21 Ekim 2014 Salı


Besleyici ve kalori değeri yüksek bir besin olan kestane B1, B2 ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir.

Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Sokaklarda caddelerde kestane kokuları yayılmaya başladı. İster çıtır çıtır, ister mükemmel bir tatlı olarak yediğimiz kestane, lezzetli olmasının yanı sıra birçok hastalığa da iyi geliyor.

Kestanenin Faydaları:

Kabukları suda kaynatıldığında ilaç görevi görüp, ateş düşürüyor.Kasları kuvvetlendiriyor, kan dolaşımını düzenliyor. Bedenin ve zihnin yorgunluğunu gideriyor.C vitamini deposudur. Taze kestane, limonun 100 gramı kadar C vitamini içeriyor.Varis ve basur şikayetlerini azaltıyor.Cinsel gücü arttırıyor.Kestane, en çok potasyum düşüklüğünden yakınanlara öneriliyor. Çünkü 100 gramında 500 mg potasyum bulunuyor.Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenliyor. Kan dolaşımını hızlandırıyor.Karaciğere ve mideye iyi geliyor.Balla karıştırılmış kestane püresi ise özellikle iştahsız çocuklara öneriliyor.İshali kesmeye yardımcı oluyor.Çocuk, genç ve yaşlılar için çok değerli bir enerji kaynağı olan kestanenin yaşamı uzattığı da söyleniyor.Yüksek tansiyon ve şeker hastalarına önerilmiyor.

Kaynak:Wikipedia





0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.